16 10 2019 / 20:31

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 04 februar 2014 16:45

4. ФЕБРУАР

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА

Светски дан борбе против рака обележава се сваке године четвртог фебруара, свуда у свету. Сврха обележавања овог дана је подизање свести појединаца и подстицање државних институација да покрену програме против ове болести.

Рак је водећи узрок смрти у свијету. Свјетска здравствена организација предвиђа да ће без интервенције 84 милиијуна људи умрети од рака у раздобљу између 2005. и 2015. године. Сваке године, код више од 12 милиоуна људи дијагностицира се рак, а 7,6 милиоуна умире од болести. У Србији се сваке године открије неки облик малигнитета код 32.000 особа, а годишње од те болести умре око 20.000 људи.

Светски дан борбе против рака указује и на начине како ризик од настанка те болести може знатно бити смањен кроз једноставне мере превенције. Редован одлазак на  прегледе је важан чак и ако не постоје одређене тегобе. из Института за онкологију и радиологију Србије поручују да је скрининг програм у припреми и да је њиме предвиђено слање позива за преглед на кућну адресу, као и да је, док не почне са његовом применом, важно размишљати о сопственом здрављу.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .