18 03 2018 / 12:44

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 02 maj 2017 12:59

„Сусрет у лепој речи“

Резултат слика за primarijus dr Vidoje Kulić

 

 

С великом пажњом примљена је и пропраћена прва у низу најављених трибина „Сусрет у лепој речи“, која је у петак одржана у Клубу пензионера „Селенча“. Великом броју заинтересованих за овај програм здравствено-образовног карактера обратио се најпре Зоран Дрча, в.д. директора, који је изразио наду да ће програмски садржаји овакве врсте наћи достојно место, како у самом Геронтолошком центру, тако и у граду, јер ће сви и убудуће бити у знаку здравственог, едукативног, културног и просветног, осветљивачког садржаја и карактера, а у њиховој реализацији учествоваће људи од знања и са статусом пензионера.

Трибинаје била у знаку теме „Слово о пчели“, о чему је током једночасовног трајања говорио примаријус др Видоје Кулић, истакнути здравствени радник у пензији, али и пчелар-хобиста, који се пчеларењем бави готово три деценије. Аутор је књиге „Пчеле нас хране и лече“, чије је друго издање представљено на овој трибини. Завршетак трибине био је у знаку излагања о превенцији и лечењу пчелињим производима уз презентацију рецепата за њихово справљање и коришћење.

Садржајности овог сусрета допринео је део програма који је био у знаку књижевног слова о пчели, као теми присутној у Библији и другим светим књигама, указивању на то какву пажњу пчели као бићу, организацији пчелињег друштва кроз минуле векове даје наука и највећи умови човечанства.

Уредник и водитељ програма био је Давид Кецман Дако, новинар и књижевник.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Gradska Pivnica Sombor

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .