14 12 2017 / 21:41

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 02 maj 2017 12:59

„Сусрет у лепој речи“

Резултат слика за primarijus dr Vidoje Kulić

 

 

С великом пажњом примљена је и пропраћена прва у низу најављених трибина „Сусрет у лепој речи“, која је у петак одржана у Клубу пензионера „Селенча“. Великом броју заинтересованих за овај програм здравствено-образовног карактера обратио се најпре Зоран Дрча, в.д. директора, који је изразио наду да ће програмски садржаји овакве врсте наћи достојно место, како у самом Геронтолошком центру, тако и у граду, јер ће сви и убудуће бити у знаку здравственог, едукативног, културног и просветног, осветљивачког садржаја и карактера, а у њиховој реализацији учествоваће људи од знања и са статусом пензионера.

Трибинаје била у знаку теме „Слово о пчели“, о чему је током једночасовног трајања говорио примаријус др Видоје Кулић, истакнути здравствени радник у пензији, али и пчелар-хобиста, који се пчеларењем бави готово три деценије. Аутор је књиге „Пчеле нас хране и лече“, чије је друго издање представљено на овој трибини. Завршетак трибине био је у знаку излагања о превенцији и лечењу пчелињим производима уз презентацију рецепата за њихово справљање и коришћење.

Садржајности овог сусрета допринео је део програма који је био у знаку књижевног слова о пчели, као теми присутној у Библији и другим светим књигама, указивању на то какву пажњу пчели као бићу, организацији пчелињег друштва кроз минуле векове даје наука и највећи умови човечанства.

Уредник и водитељ програма био је Давид Кецман Дако, новинар и књижевник.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair By Dushica

Banja Junaković

NOVOGRADNJA Bezdan

Robna kuca MILANO

Šulex

Perfect Vision

AgroTotal Sombor

MAX STAR Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .