21 01 2018 / 17:34

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
23.1.2014. ШТРАЈК PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 23 januar 2014 17:48

У СОМБОРУ У ШТРАЈКУ УПОЗОРЕЊА УЧЕСТВОВАЛО

2.837 ЧЛАНОВА САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА

СРБИЈЕ ОРГАНИЗОВАНИХ У

46 СИНДИКАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА

Представници Савеза самосталних синдиката Србије и Уједињених гранских синдиката Независност организовали су данас на радним местима у предузећима и установама широм Србије у периоду од 11 до 12 сати једносатни штрајк упозорења да би изразили незадовољство предложеним изменама и допунама Закона о раду.

Синдикати су тај штрајк најавили још пре десетак дана, када су затражили повлачење закона о раду на дораду, и повлачење из скупштинске процедуре закона о приватизацији и стечају, као и смену министра привреде Саше Радуловић. Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић је, почетком недеље, након седнице Социјално-економског савета, објаснио да нацрт измена Закона о раду није био ни у владиној, а камоли у скупштинској процедури и да ће се у наредних месец, два или три настојати да се донесе добар закон који ће омогућити лакше пословање послодавцима и нормалан положај радника. Синдикати ипак нису одустали од најављеног штрајка упозорења, као ни од протеста представника предузећа у реструктурирању, које су најавили за 24. јануар.

И у нашем граду чланови синдиката су се прикључили штрајку упозорења и на сат времена су стале многе службе у Сомбору. Са председником Савеза Самосталних синдиката у Сомбору Зораном Пурићем обишли смо неколико места у Сомбору где се штрајковало

Радници у Јавним предутећима и у здравству испоштовали су Закон и у оваквој прилици није штрајковало 30 % радника али су се зато остали прикључили и прекинули рад на сат времена. У сомборској пошти радило се у законским оквирима а представници синдикалне организације “Независност” су још једном истакли неслагање са покушајем да се уведе у процедуре срамни предлог Закона о раду.

Слично је било и у Општој Болници Сомбор где су рад прекинули И са осталим радницима у Србији се солидарисали чланови Синдиката запослених у здравству И социјалној заштити

 

После једносатног штрајка упозорења поразговари смо са председником Савеза Самосталних синдиката у Сомбору Зораном Пурићем и добили податак  да је На територији Сомбора у штрајку упозорења учествовало је  2.837 чланова Савеза самосталних синдиката Србије организованих у  46 синдикалних организација.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .