21 01 2018 / 17:37

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
03 05 Црвени Крст PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 03 maj 2017 14:53

Конкурси

Црвеног Крста

Резултат слика за Конкурси  Црвеног Крста

 

 

Црвени крст Војводине расписао је Конкурс за најбољу фотографију на тему “Принципи Црвеног крста у свакодневном животу”. Циљ конкурса  је да се јавност упозна са Принципима Црвеног крста и њиховим значењем у свакодневном животу, као и да сви љубитељи фотографије изразе своју креативност, иновативност у препознавању принципа Црвеног крста у друштву које их окружује и на тај начин да се подсети јавност и скрене пажња да хумане вредности постоје, да их требамо неговати и ширити у нашем друштву, поготово међу младима.

Такмичење се одвијало у две категорије:Ученици средњих школа у Војводини и сви љубитељи фотографије старији од 19 година, студенти Академије уметности Нови Сад са одсека- фотографија, чланови Фото клуба Војводине и Фото кино и видео савеза Војводине.

У Црвени крст Војводине пристигле су три фотографије испред организације Црвеног крста Сомбор, а фотографија Зоране Баста, под називом “Осећаји”, освојила је специјалну награду жирија.

Изложба радова и додела награда биће одржани у Новом Саду 8.маја у Дворцу “Еђшег”.

У периоду од 13. фебруара до 13. априла Црвени крст Србије расписао је ликовно – литерарни конкурс на тему добровољног, анонимног и неплаћеног давалаштва крви, под називом „Крв живот значи“.На конкурс се одазвало 12 основних и 3 средње школе са укупно 143 ликовних радова, 21 литерарним радом и 2 видео спота. Комисија за одабир радова изабрала је радове који ће представљати сомборску Организацију на националном нивоу, а најуспешнији аутори награде ће добити на Свечаности за доделу признања добровољним даваоцима крви, 11. маја.

Када су у питању литерарни радови, у категоријинижих разреда основне школе награђени су Миона Лончар из Кљајићева и Елена Оватрлов и Вукашин Ђуришић из Стапара, у категорији виших разреда основне школе награђени су Мина Димовић, Лука Келић и Милица Обрадовић из ОШ „Аврам Мразовић“ и Ана Шувак из Бачког Моноштора.

Када су у питању ликовни радови, у категорији нижих разреда награђени су Горана Киш, Лана Кнежевић и Дуња Мандић из Гакова, у категорији виших разреда Видаковић Тамара, Снежана Влатковић и Тара Ђурић из ОШ „Никола Вукићевић“, а у категорији средњих школа награђене су Ана-Марија Јокић из Средње медицинске школе „Др Ружица Рип“ и Снежана Милешевић и Николина Туркаљ из Средње економске школе. Награђен је и мотивациони видео снимак драмске секције ОШ „Аврам Мразовић“.

Комисија Црвеног крста Србије вршила је одабир најуспешнијих радова на националном нивоу. Између осталих, награђен је и један аутор са наше територије, а то је Горана Киш, ученица  ОШ „Лаза Костић“ Гаково, чији рад је заузео треће место у категорији ликовних радова ученика нижих разреда основне школе.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .