22 06 2018 / 01:30

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
03 05 Црвени Крст PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 03 maj 2017 14:53

Конкурси

Црвеног Крста

Резултат слика за Конкурси  Црвеног Крста

 

 

Црвени крст Војводине расписао је Конкурс за најбољу фотографију на тему “Принципи Црвеног крста у свакодневном животу”. Циљ конкурса  је да се јавност упозна са Принципима Црвеног крста и њиховим значењем у свакодневном животу, као и да сви љубитељи фотографије изразе своју креативност, иновативност у препознавању принципа Црвеног крста у друштву које их окружује и на тај начин да се подсети јавност и скрене пажња да хумане вредности постоје, да их требамо неговати и ширити у нашем друштву, поготово међу младима.

Такмичење се одвијало у две категорије:Ученици средњих школа у Војводини и сви љубитељи фотографије старији од 19 година, студенти Академије уметности Нови Сад са одсека- фотографија, чланови Фото клуба Војводине и Фото кино и видео савеза Војводине.

У Црвени крст Војводине пристигле су три фотографије испред организације Црвеног крста Сомбор, а фотографија Зоране Баста, под називом “Осећаји”, освојила је специјалну награду жирија.

Изложба радова и додела награда биће одржани у Новом Саду 8.маја у Дворцу “Еђшег”.

У периоду од 13. фебруара до 13. априла Црвени крст Србије расписао је ликовно – литерарни конкурс на тему добровољног, анонимног и неплаћеног давалаштва крви, под називом „Крв живот значи“.На конкурс се одазвало 12 основних и 3 средње школе са укупно 143 ликовних радова, 21 литерарним радом и 2 видео спота. Комисија за одабир радова изабрала је радове који ће представљати сомборску Организацију на националном нивоу, а најуспешнији аутори награде ће добити на Свечаности за доделу признања добровољним даваоцима крви, 11. маја.

Када су у питању литерарни радови, у категоријинижих разреда основне школе награђени су Миона Лончар из Кљајићева и Елена Оватрлов и Вукашин Ђуришић из Стапара, у категорији виших разреда основне школе награђени су Мина Димовић, Лука Келић и Милица Обрадовић из ОШ „Аврам Мразовић“ и Ана Шувак из Бачког Моноштора.

Када су у питању ликовни радови, у категорији нижих разреда награђени су Горана Киш, Лана Кнежевић и Дуња Мандић из Гакова, у категорији виших разреда Видаковић Тамара, Снежана Влатковић и Тара Ђурић из ОШ „Никола Вукићевић“, а у категорији средњих школа награђене су Ана-Марија Јокић из Средње медицинске школе „Др Ружица Рип“ и Снежана Милешевић и Николина Туркаљ из Средње економске школе. Награђен је и мотивациони видео снимак драмске секције ОШ „Аврам Мразовић“.

Комисија Црвеног крста Србије вршила је одабир најуспешнијих радова на националном нивоу. Између осталих, награђен је и један аутор са наше територије, а то је Горана Киш, ученица  ОШ „Лаза Костић“ Гаково, чији рад је заузео треће место у категорији ликовних радова ученика нижих разреда основне школе.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .