20 04 2018 / 07:00

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
04 05 ПУ "Вера Гуцуња" PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 04 maj 2017 15:09

Почиње евидентирање

деце у предшколску

установу

 

 

Одељење за образовање Градске управе града Сомбора расписало је Оглас за евидентирање деце за упис у предшколску установу. У предшколску установу уписују се сва деца пред полазак у школу. Родитељ, односно старатељ, пријављује дете за упис у предшколску установу ради похађања припремног предшколског програма.

У припремну предшколску групу, односно припремни предшколски програм, за школску 2017/2018. годину уписују се деца која на дан почетка школске године имају пет и по до шест и по година, односно деца рођена од 1. марта 2011. до 1. марта 2012. године. Родитељи, односно старатељи, деце рођене од 1. марта до 31. августа 2012. године могу да упишу дете у припремну предшколску групу ако су заинтересовани за ранији полазак детета у школу и биће примљени у објекат где има места.

Пријављивање деце ће се обављати у периоду од понедељка, 8. маја, до 17. маја у објектима Предшколске установе „Вера Гуцуња“ у граду и насељеним местима, сваког радног дана од 7 до 8 часова и од 12 до 13 часова, а уторком и четвртком у поподневним сатима од 17 до 19 часова.

За пријаву детета за упис у предшколску установу потребно је приложити Извод из Матичне књиге рођених за дете, важећу личну карту са тачном адресом родитеља или старатеља, Решење о старатељству за децу под старатељством, доказ о здравственом прегледу детета и попуњену пријаву која се добија код васпитача.

Законска је обавеза родитеља, односно старатеља, да упише дете у припремни предшколски програм. Новчаном казном од 5.000 до 50.000 динара казниће се за прекршај родитељ, односно старатељ, ако намерно или без оправданог разлога не упише дете у предшколску установу ради похађања припремног предшколског програма или ако дете неоправдано изостаје из предшколске установе.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

Gradska Pivnica Sombor

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .