21 01 2018 / 17:36

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
04 05 ПУ "Вера Гуцуња" PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 04 maj 2017 15:09

Почиње евидентирање

деце у предшколску

установу

 

 

Одељење за образовање Градске управе града Сомбора расписало је Оглас за евидентирање деце за упис у предшколску установу. У предшколску установу уписују се сва деца пред полазак у школу. Родитељ, односно старатељ, пријављује дете за упис у предшколску установу ради похађања припремног предшколског програма.

У припремну предшколску групу, односно припремни предшколски програм, за школску 2017/2018. годину уписују се деца која на дан почетка школске године имају пет и по до шест и по година, односно деца рођена од 1. марта 2011. до 1. марта 2012. године. Родитељи, односно старатељи, деце рођене од 1. марта до 31. августа 2012. године могу да упишу дете у припремну предшколску групу ако су заинтересовани за ранији полазак детета у школу и биће примљени у објекат где има места.

Пријављивање деце ће се обављати у периоду од понедељка, 8. маја, до 17. маја у објектима Предшколске установе „Вера Гуцуња“ у граду и насељеним местима, сваког радног дана од 7 до 8 часова и од 12 до 13 часова, а уторком и четвртком у поподневним сатима од 17 до 19 часова.

За пријаву детета за упис у предшколску установу потребно је приложити Извод из Матичне књиге рођених за дете, важећу личну карту са тачном адресом родитеља или старатеља, Решење о старатељству за децу под старатељством, доказ о здравственом прегледу детета и попуњену пријаву која се добија код васпитача.

Законска је обавеза родитеља, односно старатеља, да упише дете у припремни предшколски програм. Новчаном казном од 5.000 до 50.000 динара казниће се за прекршај родитељ, односно старатељ, ако намерно или без оправданог разлога не упише дете у предшколску установу ради похађања припремног предшколског програма или ако дете неоправдано изостаје из предшколске установе.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .