28 05 2018 / 01:21

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
08 05 Борели PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 08 maj 2017 14:52

Нова прилика

за "Борели"

 

 

Како преноси дневни лист „Дневник“ својевремено највећи српски произвођач и продавац обуће, сомборски „Борели“, добио је нову прилику да оживи своје погоне, јер је крајем прошле седмице потписан је уговор о пословно техничкој сарадњи између београдске фирме „Дарфур“ и „Борелија“ у стечају, што су својим потписима потврдили Костадин Перовић, директор„Дарфура“, и Павел Северини, стечајни управник.„Борели“ је годинама уназад у правој агонији која је прошлог јула резултовала отварањем стечаја на предлог тада постојеће и надлежне републичке Агенције за приватизацију. То је уједно означило и одлазак свих радника на евиденцију Националне службе за запошљавање, док је руковођење фирмом прешло на Агенцију за лиценцирање стечајних управника која је за свог повереника одредила Павела Северинија.

Предузеће „Дарфур” је исказало велики интерес за организовање производње обуће у хали „Борелија”, што подразумева и преузимање већег броја радника. У почетку ће овде радити наших 100 искусних обућара, док се касније очекује запошљавање још толиког броја радника, што ће зависити од иначе већ планираног проширења производње, поделио је лепе вести са већ скоро годину дана незапосленим сомборским обућарима каже Северини. Он је додао да је овим уговором направљен добар пословни потез, који омогућава да пословни простор фирме у стечају, узгред буди речено одлично инфраструктурно опремљен, али и кадровски просперитетан, буде и поред незавидног положаја и даље у својој основној функцији. „Борели” ће издати свој простор до окончања нерешених имовинско-правних односа са хрватским „Боровом”, након чега се коначно може ући у процес завршетка дугогодишње агоније везане за власничку трансформацију и окончање стечаја, казао је Северини. Како је нагласио, закупац фабрике и продајних простора „Борелија“ је већ исказао интересовање за евентуалну куповину имовине и опреме, док је директор „Дарфура“ потврдио намеру своје фирме да након покретања производње, које се очекује ових дана, што пре уђу и у пројекат оживљавања некадашње дистрибутивне мреже „Борелија“.

Ми планирамо да преузмемо и све продавнице „Борелија” широм Србије и да у њима запослимо бивше продавце, најавио је Перовић, непосредно по потписивању угвора о пословно-техничкојсарадњи са сомборском фабриком обуће коју је, услед отезања процеса сукцесције некадашњих република бише Југославије, никада окончани процес власничке трансформације и дословно довео на најниже гране и руб пропасти.

Овај пословни аранжман, наглашавају обе стране, склопљен је уз пуну сагласност надлежних, који су надгледали цео процес још од октобра прошле године, када је „Дарфур“ послао прво писмо намера у сомборски „Борели“.

Сагласност за пословно техничку сарадњу дала је Агенција за лиценцирање стечајних управника и републичко Министарство привреде, док се Одбор поверилаца сагласио да стечајни управник закључи овај уговор и то на одређено време, уз преузимање одређеног броја радника, плаћање месечне надокнаде, трошкова енергије и комуналија.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

Posao u "MeteorC." Sombor

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .